Krémes pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kész piskóta
  • 150 ml tej (zsírszegény)
  • 1 csomag tejszínhabpótló por
  • 2 ek nyírfacukor vagy cukor
  • 250 ml tej (zsírszegény)
  • 1 csomag főzés nélküli pudingpor (vaníliás)
  • 2 ek méz
  • 100 g étcsokoládé (74% kakaótartalom)
  • olaj
  • tej
  • mogyoró (sótlan)

Elkészítése:

A tejszínhabpótló port és a 150 ml tejet a 2 evőkanál nyírfacukorral, vagy cukorral kemény habbá verjük.

A főzés nélküli pudingot, 2 evőkanál mézet és a 250 ml tejet felverjük kemény pudinggá. A két krémet összekeverjük.

A poharak aljába piskótakockákat rakunk, ráhalmozunk a krémből, erre újabb sor piskóta és betakarjuk krémmel.

Az étcsokoládé 3/4 részét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzáadunk annyi tejet és olajat, hogy folyékony legyen (kb. 3-3 ek olajat és tejet).

A megmaradt csokoládét apróra vágjuk, és a poharakba szórjuk. Ezt leöntjük a meleg csokoládéval, végül megszórjuk sótlan mogyoróval, vagy mandulapehellyel. Hideg helyen állni hagyjuk legalább 1 órát.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=QXOHhwsVB5I