“Hókrém” cseresznyével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 6 dkg cukor
- csipetnyi só
- cseresznye
- szeletelt mandula
Elkészítése:
Egy vízzel kiöblített lábasba a tejet feltesszük forrni, csipetnyi sóval. Ha forr, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a darát és lassú tüzön folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a dara szemek szépen bedagadnak és a gríz besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a cukrot.
Egy üvegpoharat hideg vízzel kiöblítünk, majd a cseresznyével felváltva rétegezzük a darát. Tetejét megszórjuk szeletelt mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »