Hamis tiramisu pohárdesszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db babapiskóta
- 2 dl kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 üvegcse rumaroma
- 7,5 dkg cukor
- 12 dkg házi natúr krémsajt
- 2,5 dl tejszín
- 0,5 dl tej
- kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg pörkölt, aprított törökmogyoró
Elkészítése:
A tejszínt és a krémsajtot alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk fél doboz rumaromát. A kávéhoz szintén adunk egy kevés rumaromát és vaníliás cukrot. A piskótákat épp csak megmártjuk a kávéban, mindkét oldalukat, majd kettétörjük, és a poharak aljába helyezzük.
A rétegezést az alulra került piskótával kezdjük, erre jön a krém, majd egy adag pirított, apróra vágott törökmogyoró. Ezt ismételjük, míg elérjük a pohár tetejét. A legfelső réteg krém lesz, amelyre mogyorót szórunk, és végül kakaóval megszitáljuk.
Az eredmény pedig valami igazán FINOM!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »