Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém recept

Elkészítése:
A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg a félbevágott szemeket a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a héját, a húsát pedig turmixoljuk össze.
A tejet melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet.
Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt verjük kemény habbá.
A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral.
Ezután a olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is. (A tejszínt itt NEM KELL felverni!!!!)
Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vegyünk elő négy egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Ezután díszítsük egy fél szem sült szilvával, és szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.
Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.
A csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »