Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém recept

Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg szilva
    • 2 tk reszelt gyömbér
    • 1 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Csokoládékrém:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 dkg vaj
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl habtejszín
    • csipet só
    • 2 tk kristálycukor

    Elkészítése:

    A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg a félbevágott szemeket a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.

    Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a héját, a húsát pedig turmixoljuk össze.

    A tejet melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet.
    Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

    A habtejszínt verjük kemény habbá.

    A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.

    A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

    A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral.

    Ezután a olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is. (A tejszínt itt NEM KELL felverni!!!!)

    Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.

    Vegyünk elő négy egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Ezután díszítsük egy fél szem sült szilvával, és szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.

    Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

    A csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 235 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá