Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém recept

Elkészítése:
A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg a félbevágott szemeket a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a héját, a húsát pedig turmixoljuk össze.
A tejet melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet.
Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt verjük kemény habbá.
A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral.
Ezután a olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is. (A tejszínt itt NEM KELL felverni!!!!)
Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vegyünk elő négy egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Ezután díszítsük egy fél szem sült szilvával, és szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.
Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.
A csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »