Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg szilva
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 1 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Csokoládékrém:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1 nagy tojás
  • 2 dl habtejszín
  • csipet só
  • 2 tk kristálycukor

Elkészítése:

A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg a félbevágott szemeket a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a héját, a húsát pedig turmixoljuk össze.

A tejet melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet.
Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá.

A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral.

Ezután a olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is. (A tejszínt itt NEM KELL felverni!!!!)

Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.

Vegyünk elő négy egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Ezután díszítsük egy fél szem sült szilvával, és szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.

Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.