Pisztáciás kagyló recept

Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 6 dkg vaj
- 14 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk sütőpor
- pici só
A töltelékhez:
- 1 csomag pisztácia ízű pudingpor
- 0,5 l tej
- 3 ek kristálycukor
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg rumban áztatott aranymazsola
- 5 dkg hámozott, őrölt mandula
- 1-2 ek mandula aroma
- 25 dkg mascarpone krémsajt
A bevonathoz:
- 10 dkg tortabevonó massza
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A sütőtepsit kibélelem zsírpapírral. A vizet felteszem a vajjal, pici sóval forrni, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett a lisztet hozzákeverem, kb. 1-2 percig főzöm, amíg el nem válik az edény falától. A forró tésztához egyenként hozzáadom a tojásokat, és géppel jól összedolgozom. A kihűlt tésztához keverem a sütőport.
A sütőlapra evőkanállal közepes nagyságú halmokat rakok. Előmelegített sütőben először 180 fokon sütöm, aztán már csak szárítom 120 fokon. Ha már szép színük van, és jól megnőttek, akkor kiveszem a sütőből, langyosra hűtöm, és most jön a lényeg: ellapítom és ívbe hajtom a tésztát.
A krémet elkészítem, a pudingot szokásos módon megfőzöm a cukorral, és a mazsolát is hozzákeverem. Kihűtöm, és a vajjal, aromával, őrölt mandulával és a krémsajttal jól kikeverem. Ezzel megtöltöm a félbe vágott kagylókat, és olvasztott csokival megcsorgatom a tetején őket. Végül porcukorral megszórom. Jól behűtve kínálom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »