Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás kagyló recept

Pisztáciás kagyló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl víz
    • 6 dkg vaj
    • 14 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk sütőpor
    • pici só

    A töltelékhez:

    • 1 csomag pisztácia ízű pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 3 ek kristálycukor
    • 10 dkg puha vaj
    • 5 dkg rumban áztatott aranymazsola
    • 5 dkg hámozott, őrölt mandula
    • 1-2 ek mandula aroma
    • 25 dkg mascarpone krémsajt

    A bevonathoz:

    • 10 dkg tortabevonó massza

    A szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A sütőtepsit kibélelem zsírpapírral. A vizet felteszem a vajjal, pici sóval forrni, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett a lisztet hozzákeverem, kb. 1-2 percig főzöm, amíg el nem válik az edény falától. A forró tésztához egyenként hozzáadom a tojásokat, és géppel jól összedolgozom. A kihűlt tésztához keverem a sütőport.

    A sütőlapra evőkanállal közepes nagyságú halmokat rakok. Előmelegített sütőben először 180 fokon sütöm, aztán már csak szárítom 120 fokon. Ha már szép színük van, és jól megnőttek, akkor kiveszem a sütőből, langyosra hűtöm, és most jön a lényeg: ellapítom és ívbe hajtom a tésztát.

    A krémet elkészítem, a pudingot szokásos módon megfőzöm a cukorral, és a mazsolát is hozzákeverem. Kihűtöm, és a vajjal, aromával, őrölt mandulával és a krémsajttal jól kikeverem. Ezzel megtöltöm a félbe vágott kagylókat, és olvasztott csokival megcsorgatom a tetején őket. Végül porcukorral megszórom. Jól behűtve kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá