Pisztáciás kagyló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pisztáciás kagyló

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 6 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 0,5 kk sütőpor
  • pici só

A töltelékhez:

  • 1 csomag pisztácia ízű pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 5 dkg rumban áztatott aranymazsola
  • 5 dkg hámozott, őrölt mandula
  • 1-2 ek mandula aroma
  • 25 dkg mascarpone krémsajt

A bevonathoz:

  • 10 dkg tortabevonó massza

A szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A sütőtepsit kibélelem zsírpapírral. A vizet felteszem a vajjal, pici sóval forrni, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett a lisztet hozzákeverem, kb. 1-2 percig főzöm, amíg el nem válik az edény falától. A forró tésztához egyenként hozzáadom a tojásokat, és géppel jól összedolgozom. A kihűlt tésztához keverem a sütőport.

A sütőlapra evőkanállal közepes nagyságú halmokat rakok. Előmelegített sütőben először 180 fokon sütöm, aztán már csak szárítom 120 fokon. Ha már szép színük van, és jól megnőttek, akkor kiveszem a sütőből, langyosra hűtöm, és most jön a lényeg: ellapítom és ívbe hajtom a tésztát.

A krémet elkészítem, a pudingot szokásos módon megfőzöm a cukorral, és a mazsolát is hozzákeverem. Kihűtöm, és a vajjal, aromával, őrölt mandulával és a krémsajttal jól kikeverem. Ezzel megtöltöm a félbe vágott kagylókat, és olvasztott csokival megcsorgatom a tetején őket. Végül porcukorral megszórom. Jól behűtve kínálom.