Piskótatekercs citromkrémmel recept
Elkészítése:
A tekercs készítése:
A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját alaposan kikeverjük a 6 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és alaposan átkeverjük. A tojásfehérjéből vert habot óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük. Még forrón egy lisztezett törlőkendőre borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A krém készítése:
A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk és habosra keverjük.
A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a citromos krémmel, feltekerjük és megkenjük citromos krémmel. Tetszés szerint díszítjük. Szeletelés előtt pár órán át hideg helyen tartjuk.