Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercs citromkrémmel recept

Piskótatekercs citromkrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek porcukor

    Krém:

    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • 200 g porcukor
    • 100 ml tej
    • 1 darab citrom reszelt héja és leve
    • 150 g margarin

    Elkészítése:

    A tekercs készítése:

    A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját alaposan kikeverjük a 6 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és alaposan átkeverjük. A tojásfehérjéből vert habot óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük. Még forrón egy lisztezett törlőkendőre borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

    A krém készítése:

    A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk és habosra keverjük.

    A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a citromos krémmel, feltekerjük és megkenjük citromos krémmel. Tetszés szerint díszítjük. Szeletelés előtt pár órán át hideg helyen tartjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá