Piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
1 tekercshez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt (12 dkg)
- 6 evőkanál cukor (12 dkg)
- baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.
A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet. A csomómentes masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütőpapírt – még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. ( A külseje legyen a sütőpapíros.)
Ha kihűlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.
Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.
Tipp:
Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »