Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercs recept

Piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    1 tekercshez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt (12 dkg)
    • 6 evőkanál cukor (12 dkg)
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.

    A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet. A csomómentes masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütőpapírt – még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. ( A külseje legyen a sütőpapíros.)

    Ha kihűlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.

    Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.

    Tipp:

    Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá