Piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
1 tekercshez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt (12 dkg)
  • 6 evőkanál cukor (12 dkg)
  • baracklekvár

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.

A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet. A csomómentes masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütőpapírt – még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. ( A külseje legyen a sütőpapíros.)

Ha kihűlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.

Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.

Tipp:

Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.