Hozzávalók:
1 tekercshez:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.
A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet. A csomómentes masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütőpapírt – még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. ( A külseje legyen a sütőpapíros.)
Ha kihűlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.
Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.
Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.