Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatalléros karamell szelet recept

Piskótatalléros karamell szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 18 dkg liszt
    • 18 dkg cukor
    • 6 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • ½ cs sütőpor
    • 1 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 15 dkg cukor
    • 1 cs karamellás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 20 dkg margarin

    Tetejére:

    • piskótatallér
    • 10 dkg  tortabevonó
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.

    A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt, 24*34 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik felével kikevert pudingport is, majd állandó keverés mellett űrűre főzzük.

    Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt habosra keverjük.

    A kihűlt piskótát két lapba vágjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén krémmel kenünk meg.

    A süti tetejét kitesszük a piskóta tallérokkal (jól nyomkodjuk bele a krémbe)szépen elrendezve, majd rácsorgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.

    Ha a csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni és tegyük hűtőbe, ha lehet egy napra.

    Tipp:

    Mivel a piskóta elég nehezen puhul meg, ezért érdemes az alját pl kávéba, vagy tejbe belemártani, mielőtt ráhelyeznénk a krémre.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá