Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótás rétes recept

Piskótás rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag 6 vagy 8 lapos réteslap
    • 1 kg gyümölcs (itt meggy és szilva volt)
    • 1 dl tejföl
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál olaj

    A piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1/4 kávéskanál fahéj
    • 2 evőkanál víz
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál citromlé

    Elkészítése:

    Piskótát készítettem: az egész tojásokat kikevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a vizet, a citromhéjat, a citromlevet és végül a fahéjas sütőporos lisztet.

    A réteslapokat, mivel nekem 8 db-os volt, 4-4 db-ra ketté vettem, így két rúd lett belőle.

    Ráhelyeztem egy konyharuhára két lapot, megkentem vékonyan a felső lapot, 1 dl tejföl 2 evőkanál olaj és egy evőkanál porcukor keverékével, majd megint két lap ment rá és erre öntöttem az elkészített piskóta massza felét. A piskótatészta felére rászórtam a lecsöpögtetett, kicsit cukrozott, fahéjas meggyet és szilvát. A konyharuha segítségével feltekertem és sütőpapíros tepsibe tettem.

    A maradék réteslappal és piskótával, gyümölcsökkel szintén készítettem egy rudat és ez is a tepsibe került.

    A rétesek tetejét megkentem a maradék tejfölös olajjal és 180 fokon sütöttem fél órát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá