Piskótás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag 6 vagy 8 lapos réteslap
- 1 kg gyümölcs (itt meggy és szilva volt)
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál olaj
A piskótához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál víz
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
Piskótát készítettem: az egész tojásokat kikevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a vizet, a citromhéjat, a citromlevet és végül a fahéjas sütőporos lisztet.
A réteslapokat, mivel nekem 8 db-os volt, 4-4 db-ra ketté vettem, így két rúd lett belőle.
Ráhelyeztem egy konyharuhára két lapot, megkentem vékonyan a felső lapot, 1 dl tejföl 2 evőkanál olaj és egy evőkanál porcukor keverékével, majd megint két lap ment rá és erre öntöttem az elkészített piskóta massza felét. A piskótatészta felére rászórtam a lecsöpögtetett, kicsit cukrozott, fahéjas meggyet és szilvát. A konyharuha segítségével feltekertem és sütőpapíros tepsibe tettem.
A maradék réteslappal és piskótával, gyümölcsökkel szintén készítettem egy rudat és ez is a tepsibe került.
A rétesek tetejét megkentem a maradék tejfölös olajjal és 180 fokon sütöttem fél órát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »