Piskótás rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag 6 vagy 8 lapos réteslap
  • 1 kg gyümölcs (itt meggy és szilva volt)
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál olaj

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál víz
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése:

Piskótát készítettem: az egész tojásokat kikevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a vizet, a citromhéjat, a citromlevet és végül a fahéjas sütőporos lisztet.

A réteslapokat, mivel nekem 8 db-os volt, 4-4 db-ra ketté vettem, így két rúd lett belőle.

Ráhelyeztem egy konyharuhára két lapot, megkentem vékonyan a felső lapot, 1 dl tejföl 2 evőkanál olaj és egy evőkanál porcukor keverékével, majd megint két lap ment rá és erre öntöttem az elkészített piskóta massza felét. A piskótatészta felére rászórtam a lecsöpögtetett, kicsit cukrozott, fahéjas meggyet és szilvát. A konyharuha segítségével feltekertem és sütőpapíros tepsibe tettem.

A maradék réteslappal és piskótával, gyümölcsökkel szintén készítettem egy rudat és ez is a tepsibe került.

A rétesek tetejét megkentem a maradék tejfölös olajjal és 180 fokon sütöttem fél órát.