Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-kakaós rolád recept

Vaníliás-kakaós rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 20 dkg finom liszt
    • 8 g sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek víz
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk. 4 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat kikeverjük 8 dkg cukorral és 1 ek vízzel. 10 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 1 cs vaníliás cukrot, majd a sárgákhoz adjuk a lisztet és jól elkeverjük. A fehérjéket felverjük kemény habbá egy csipet sóval. A habot a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha langyosra hűlt a lap feltekerjük, majd nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük róla a papírt. feltekerés közben nem fog törni a lap.

    A maradék hozzávalókból sütünk egy másik lapot, majd azt is feltekerve hűtjük ki.

    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a cukrot amikor levettük a tűzről, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk a kakaóporral együtt és jól kikeverjük.

    Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, a másik lapot is megkenjük a krémmel, majd folytatólagosan hozzátekerjük az előzőhöz. Így egy vastag tekercset kapunk. A rolád külsejét körbekenjük krémmel.

    Pár órára hűtőbe tesszük, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá