Szilvalekváros piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál finomliszt
- 10 evőkanál kristálycukor vagy porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héját is lehet beletenni
Töltelék:
- 3-4 dl szilvalekvár
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tojásokat ketté választjuk.A tojásfehérjébe beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot,tojás sárgájába pedig a 10 kanál kristálycukrot VAGY a 10 kanál porcukrot. Először a tojás sárgáját a cukorral elkeverjük, majd apránként hozzáadva a lisztet és a sütőport gépi habverővel felverjük jó krémesre. Ezután felverjük keményre a tojásfehérjét is a vaníliás cukorral.(Onnan tudjuk,hogy jó-e már a tojásfehérje hogyha fejre állítjuk a tálat és nem esik ki.)
A habot apránként, óvatosan hozzákeverjük a tojás sárgás krémhez és alulról felfelé keverjük.Ezt a masszát egy sütőpapíros vagy zsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe. 200 fokon sütjük 10 percig, majd 180 fokra csökkentjük és ezután még 10-15 percen keresztül sütjük. Ahogy megsült egyből kivesszük a tepsiből és még melegen konyharuha segítségével feltekerjük sütőpapírral, ha van rajta. 5-10 percig hagyjuk hűlni,ha gondoljuk a konyharuhát kicsit vízzel meglehet spriccelni,ez azért kell hogy a piskóta visszapuhuljon, majd kitekerjük a konyharuhát és a tésztát megfordítjuk a másik oldalára és lehúzzuk a sütőpapírt róla (megfordítani csak akkor fordítjuk meg ha sütőpapírban sütöttük). Ezután visszafordítjuk a piskótát és megkenjük a szilvalekvárral és megint konyharuha segítségével feltekerjük.Hagyjuk hűlni 5 percet. Szeletelés az tetszés szerint,én ujjnyi vastagokra szoktam.Tetejét meglehet szórni egy kis porcukorral.