Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos piskótatekercs recept

Pudingos piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tekercshez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 4 ek víz

    Pudingos réteghez:

    • 1 cs csokis pudingpor
    • 1 cs puncs pudingpor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1,5 l tej
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgájához 4 ek vizet adunk és a maradék cukorral alaposan elkeverjük. A sárgához hozzáadjuk a tojásfehérje habot, majd fakanállal belekeverjük a lisztet, miközben az edényt lassan forgatjuk. Óvatosan a szélétől a közepe felé haladva keverjük a masszát, hogy a hab ne törjön össze, majd a masszát a tepsibe öntjük, elsimítjuk.

    Előmelegített 180 fokos, légkeveréses vagy gáz sütőben kb 4-es fokozaton kb 8 percig sütjük, majd még melegen feltekerjük és így hűtjük ki. Amikor teljesen kihűlt megkenjük lekvárral (nálam most barack volt), vissza feltekerjük és ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

    Egy megfelelő edény alját kitesszük tekerccsel, erre öntünk ízlésünknek megfelelő pudingot (nálam ez puncs, vaníliás és csoki volt, amit a csomagoláson leírtak szerint készítettem el), majd megvárjuk míg kihűl és az edény oldalát is kitesszük tekercsekkel, újabb puding réteg, kihűtjük, majd újabb puding réteg és a tetejét tekerccsel zárjuk.

    Pár órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá