Meggyes csokis recept
 
                            Hozzávalók:
Piskóta:
- 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 16 dkg rétesliszt
- 4 evőkanál víz
- fél cs sütőpor
- csipet só
- margarin a tepsi kikenéséhez (én helyettesítem sütőpapírral)
Töltelék:
- 1 ü magozott meggy befőtt
- 1 ü (450gr) meggylekvár
- 25 dkg vaj vagy margarin
- fél kg porcukor
- 1 cs zselatin (az olcsó főzős)
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, hogy felmelegedjen, mire a tészta kész. Kikenek margarinnal egy közepes méretű tepsit, majd körbeszórom rétes liszttel, vagy sütőpapírral bélelem.
Jól felverem a fehérjéket, hozzáadom a cukrot, majd a sárgákat, a vizet, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A sütő hőfokát visszaveszem 160 fokra és kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Érdemes tűpróbát tartani, mert minden sütő más.
Bátran lehet vele variálni, engem még sosem hagyott cserben, pedig sütöttem már más sütőjében is.
Ha megsült hideg helyen lehűtöm.
A meggyet levével együtt felforralom. A zselatint a használati utasítás szerint készítem el, kell az egy csomag, majd a meggyhez adom és lehűtöm.
Közben a vajat habosra keverem a cukorral, és apránként hozzákeverem a lekvárt.
Amikor a piskóta lehűlt ketté vágom, rákenem a lekváros krém nagy részét, a többit a tetején és az oldalán egyenletesen elosztom. A tetejére ráhalmozom a zselatinos meggyet.
A vajat felolvasztom a csokival, amikor már egynemű hozzákeverem az 1 kanál olajat is, ettől szép fényes lesz. A meggy tetején eloszlatom ezt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

 
