Hozzávalók:
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, hogy felmelegedjen, mire a tészta kész. Kikenek margarinnal egy közepes méretű tepsit, majd körbeszórom rétes liszttel, vagy sütőpapírral bélelem.
Jól felverem a fehérjéket, hozzáadom a cukrot, majd a sárgákat, a vizet, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A sütő hőfokát visszaveszem 160 fokra és kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Érdemes tűpróbát tartani, mert minden sütő más.
Bátran lehet vele variálni, engem még sosem hagyott cserben, pedig sütöttem már más sütőjében is.
Ha megsült hideg helyen lehűtöm.
A meggyet levével együtt felforralom. A zselatint a használati utasítás szerint készítem el, kell az egy csomag, majd a meggyhez adom és lehűtöm.
Közben a vajat habosra keverem a cukorral, és apránként hozzákeverem a lekvárt.
Amikor a piskóta lehűlt ketté vágom, rákenem a lekváros krém nagy részét, a többit a tetején és az oldalán egyenletesen elosztom. A tetejére ráhalmozom a zselatinos meggyet.
A vajat felolvasztom a csokival, amikor már egynemű hozzákeverem az 1 kanál olajat is, ettől szép fényes lesz. A meggy tetején eloszlatom ezt is.