Gyümölcsös, vajas piskóta recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
- 20 dkg puha vaj
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- kb fél kg meggy (befőtt vagy fagyasztott lecsepegtetve)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és jól elkeverjük.
A fehérjéket a sóval keményre felverjük, majd lazán a vajas-sárgákhoz keverjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos masszához forgatjuk óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk és a tetejére szórjuk a meggyet (vagy más gyümölcsöt).
160 fokra melegített sütőben kb 45-50 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és kínáljuk. Porcukorral is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »