Gyümölcsös, vajas piskóta recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
- 20 dkg puha vaj
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- kb fél kg meggy (befőtt vagy fagyasztott lecsepegtetve)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és jól elkeverjük.
A fehérjéket a sóval keményre felverjük, majd lazán a vajas-sárgákhoz keverjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos masszához forgatjuk óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk és a tetejére szórjuk a meggyet (vagy más gyümölcsöt).
160 fokra melegített sütőben kb 45-50 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és kínáljuk. Porcukorral is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »