Fatörzs recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek finomliszt
- 8 ek kristálycukor
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 pohár habtejszín (2-3 dl ízlés szerint)
- 3 ek kakaópor
- lekvár
Gombához:
- babapiskóta
- 15 dkg kekszőrlemény
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg porcukor
- 2 ek bármilyen ízű lekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Lassan hozzákeverjük a sárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Még melegen lisztezett konyharuhába csavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. A tejszínt felverjük, majd szépen lassan a margarinos keverékhez adagoljuk és jól összedolgozzuk. A piskótát ketté vágjuk, egymás mellé tesszük és megtöltjük a krémmel, feltekerjük, és a maradékkal bevonjuk a törzset. Díszíteni lehet gombákkal, melyhez a darált kekszet összedolgozzuk a kakaóporral, porcukorral és a lekvárral. Golyókat formálunk belőle, melynek a közepébe mélyedést készítünk és beleállítjuk a babapiskótát. Tálcán ízlés szerint dekoráljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »