Elefántszem recept
Ők is elkészítették
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét és a 12 dkg porcukrot kemény habbá verem. Beleteszem a sárgáját, kakaót, lisztet és szódabikarbónát is, majd alaposan, de óvatosan összekeverem a masszát. Kikent, kilisztezett tepsiben megsütöm. (Ajánlott még sütőpapírral bélelt tepsit is használni, mert abból könnyebb kiszedni a megsült tésztát.) Ha megsült, akkor kiveszem a még meleg tésztát a tepsiből,és kicsit nedves konyharuhára fektetem, majd feltekerem. Hagyom kihűlni.
A krémhez a lisztet kikeverem a tojással, majd hozzáadom a tejet és sűrűre főzöm. A margarint habosra keverem a porcukorral, és ha az előző, tejes-lisztes krém kihűlt, akkor összekeverem őket. A keveréket elfelezem, egyik felébe belekeverem a kakaót is.
A kihűlt tésztát kitekerem, megkenem a fehér krémmel, majd ennek a tetejére jön a barna krém. Végül a banánokat kisebb darabokra vágva a tészta egyik szélére helyezem, majd feltekerem az egészet. Ha maradt krém, akkor azzal bevonom a tekercset. Édesszájúak csoki forgáccsal is megszórhatják. Néhány órára a hűtőbe teszem, majd felszeletelve tálalom.