Piramis szelet recept
Elkészítése:
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a sót és lágy habot verünk belőle. Apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük amíg kemény habot kapunk.
Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belevegyítjük a lisztet. Kenőlapáttal 1-1 db 40*30 cm-es egyenletesen vastag lapot kenünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A piskótalapokat kb 10 perc alatt megsütjük és kihűtjük.Piskóta széleit ahol nem egyenletes levágjuk.
Az egyik piskótalapot felvágjuk 3 db 30*10 cm-es csíkokra a másikat 2 db 30*10 cm es csíkokra és 1 db 30*15 cm -es csíkokra(ez lesz a piramis alapja).
A töltelék elkészítése:
Vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadunk 8 dkg kakaóport és azzal is elkeverjük pár percig.
A tojásokat, a kristálycukrot az étkezési keményítőt és a maradék kakaóport simára keverjük egy fém tálban. A tálat gőz fölé rakjuk és jó alaposan kikeverjük.
Levesszük a gőzről és kihűlésig keverjük és a 2 kikevert krémet összedolgozzuk.
Az 5 db 30*10 cm-es piskótacsíkokat összetöltjük a töltelékkel egymásra téve és 3 órára hűtőbe tesszük,majd ferdén félbevágjuk és a 30*15 cm-es piskóta csíkra helyezzük egymással szembe háromszöget alkotva.
Az összeállított sütemény külsejét megkenjük a maradék töltelékkel és hűtőbe tesszük 1 órára.
A bevonás:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Az olvadt csokoládéval óvatosan leöntjük a sütit.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

