Pilóta keksz szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 35 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaó
Krém:
- 25 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg nutella
Csokimáz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- étolaj
Elkészítése:
A hozzávalókból (a kakaó kivételével) tésztát gyúrunk, majd kettévesszük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
Kinyújtjuk mindkettőt, és tepsi hátán 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
A margarint az olvasztott, de már nem meleg csokoládéval és a nutellával habosra keverjük. Aki édesebben szereti, tehet bele porcukrot.
A krémet a sárga lapra kenjük, lefedjük a barna tésztával, majd lehűtjük.
A torbabevonót megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a sütemény tetejére kenjük.
Tipp:
Mivel a tésztában nincsen sütőpor ropogós marad, akárcsak az eredeti pilóta keksz. Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük, akár már pár órával később, mivel a tésztának nem kell puhulnia, csak a krémnek megdermedni.