Pilóta keksz szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 35 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaó
Krém:
- 25 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg nutella
Csokimáz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- étolaj
Elkészítése:
A hozzávalókból (a kakaó kivételével) tésztát gyúrunk, majd kettévesszük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
Kinyújtjuk mindkettőt, és tepsi hátán 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
A margarint az olvasztott, de már nem meleg csokoládéval és a nutellával habosra keverjük. Aki édesebben szereti, tehet bele porcukrot.
A krémet a sárga lapra kenjük, lefedjük a barna tésztával, majd lehűtjük.
A torbabevonót megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a sütemény tetejére kenjük.
Tipp:
Mivel a tésztában nincsen sütőpor ropogós marad, akárcsak az eredeti pilóta keksz. Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük, akár már pár órával később, mivel a tésztának nem kell puhulnia, csak a krémnek megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »