Pillecukros-kekszes fondant recept

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (75%-os)
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg sűrített tej
- 1 kk vanília aroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg törökmogyoró (pirított és tisztított)
- 5 dkg pillecukor (darabolva)
- 5 dkg keksz (tördelve)
- 5 dkg piskótalap (maradék szélek aprítva)
- 3 dkg mazsola (brandybe áztatott)
- 100 ml habtejszín
Elkészítése:
Egy 30 x 30-as szögletes formába alufóliát teszünk, bepermetezzük olajjal, majd félretesszük.
Nagy, vastag fenekű lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokoládét a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral. Ha ilyen edényünk nincs, akkor gőzön olvasszuk meg, így biztosan nem ég le és könnyebben bánnunk vele. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és 2 percig hűlni hagyjuk.
Belekeverjük a vanília aromát, majd a pillecukrot, a kekszet, mogyorót, a lecsepegtetett mazsolát és a maradék piskótákat.
A masszát a tepsibe öntjük, 1 órára, amíg megszilárdul, hűtőszekrénybe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »