Pillecukros-kekszes fondant recept

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (75%-os)
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg sűrített tej
- 1 kk vanília aroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg törökmogyoró (pirított és tisztított)
- 5 dkg pillecukor (darabolva)
- 5 dkg keksz (tördelve)
- 5 dkg piskótalap (maradék szélek aprítva)
- 3 dkg mazsola (brandybe áztatott)
- 100 ml habtejszín
Elkészítése:
Egy 30 x 30-as szögletes formába alufóliát teszünk, bepermetezzük olajjal, majd félretesszük.
Nagy, vastag fenekű lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokoládét a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral. Ha ilyen edényünk nincs, akkor gőzön olvasszuk meg, így biztosan nem ég le és könnyebben bánnunk vele. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és 2 percig hűlni hagyjuk.
Belekeverjük a vanília aromát, majd a pillecukrot, a kekszet, mogyorót, a lecsepegtetett mazsolát és a maradék piskótákat.
A masszát a tepsibe öntjük, 1 órára, amíg megszilárdul, hűtőszekrénybe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »