Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pihe-puha mézes kalács recept

Pihe-puha mézes kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg méz
    • 5 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek fahéj
    • késhegynyi mézes fűszerkeverék
    • 2 dkg szalakáli
    • 70 dkg finomliszt

    Elkészítése:

    A mézet és a margarint összemelegítjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojásokat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a margarinos elegyhez. Hozzáadjuk a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szalakálit, majd beleöntjük a langyos mézes alapba. Újból összedolgozzuk, majd kézzel belegyúrjuk a lisztet. Jól kidolgozzuk, majd nylonzacskóba tesszük és szobahőmérsékleten 24 órán át pihentetjük. Többet pihenhet, de kevesebbet nem.

    A tésztából zsemlényi gombócokat formázunk, majd kinyújtjuk 4-5 mm-re és különböző formákkal kiszúrjuk. 180-200 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá