Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pihe-puha almás süti recept

Pihe-puha almás süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek tejföl
    • 1 citromból nyert citromhéj

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 3 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt.
    A tésztát ketté vesszük úgy, hogy egyik része kicsivel nagyobb legyen.

    Nagyobbik részét hűtőbe, kisebbik részét fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

    Töltelék készítése:

    Az almákat meghámozzuk, legyaluljuk. A margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
    A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Langyosra hűtjük.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.

    Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát belenyújtjuk, a kihűlt krémet elterítjük rajta, és a fagyasztós tésztát ráreszeljük.

    180 fokos sütőben szép világosra sütjük.

    A pihe-puha almás süti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 221 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá