Pihe-puha almás süti recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt.
A tésztát ketté vesszük úgy, hogy egyik része kicsivel nagyobb legyen.
Nagyobbik részét hűtőbe, kisebbik részét fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
Töltelék készítése:
Az almákat meghámozzuk, legyaluljuk. A margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát belenyújtjuk, a kihűlt krémet elterítjük rajta, és a fagyasztós tésztát ráreszeljük.
180 fokos sütőben szép világosra sütjük.
A pihe-puha almás süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

