Pihe-puha almás süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek tejföl
  • 1 citromból nyert citromhéj

Töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 3 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 tojásfehérje

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt.
A tésztát ketté vesszük úgy, hogy egyik része kicsivel nagyobb legyen.

Nagyobbik részét hűtőbe, kisebbik részét fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

Töltelék készítése:

Az almákat meghámozzuk, legyaluljuk. A margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Langyosra hűtjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát belenyújtjuk, a kihűlt krémet elterítjük rajta, és a fagyasztós tésztát ráreszeljük.

180 fokos sütőben szép világosra sütjük.