Pepita süti recept
Ők is elkészítették

Anyák Napja . . . ez a jeles nap ihletett, Anyukámra gondoltam :( miközben készítettem.
Kicsit puncsos jellegű íz, puha joghurtos tésztával , fondant köntösben . . .
Névválasztás döcögősre sikeredett, de ez semmit sem befolyásolt az ízeken !
Hozzávalók 18*28 cm-es tepsihez: (ebből a mennyiségből 3 db rudat kapsz)
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl joghurt
- 12 púpozott ek liszt
- 2 tk sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- csipet só
- piros ételfesték (vagy natúr céklalé)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Kenéshez és a töltéshez:
- kb 3,5 dl baracklekvár(megfeleztem egy üveggel :)de bármilyen savanykás lekvár jó)
- fél citrom reszelt héja és leve
- 2 ek málnaszörp (opcionális)
- 3 ek rumaroma
Fondant:
- kb 60 dkg rózsaszín fondant
Díszítéshez:
- aszalt vörös áfonya
- szeletelt mandula
- citromfű levelek
Elkészítése:
Első feladat a fondant elkészítése, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe.
A sütőt 180 °C -ra melegítjük(alsó -felső sütés).
A tésztához először a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadagolva a szárazakat elektromos kézi habverővel simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, az egyik felébe ízlés szerinti mennyiségű piros ételfestéket csepegtetünk, másik felébe pedig kakaóport keverünk. Sütőpapíros tepsibe öntve kb 16-18 percet sütjük.
Rácsra téve hűtjük, majd mindkét színből 6 egyenlő csíkot vágunk.
A kihűlt tésztacsíkokat négyesével -átellenes színben – összeillesztjük és ecset segítségévek közéjük kenjük a lekváros, citromos, rumos, szörpös kencét ( ez a ragasztó :)
Tepsibe egymás mellé igazítjuk immáron pepita rúdjainkat, tálcával lefedve, éjszakára ( 1 kg rizzsel) súlyt helyezünk rájuk, és hűtőbe tároljuk.
Másnap a tésztát kívülről is megkenjük a lekváros kencével és az előre kinyújtott fondanttal bevonjuk. Díszítés ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »