Anyák Napja . . . ez a jeles nap ihletett, Anyukámra gondoltam :( miközben készítettem.
Kicsit puncsos jellegű íz, puha joghurtos tésztával , fondant köntösben . . .
Névválasztás döcögősre sikeredett, de ez semmit sem befolyásolt az ízeken !
Hozzávalók 18*28 cm-es tepsihez: (ebből a mennyiségből 3 db rudat kapsz)
Tésztához:
Kenéshez és a töltéshez:
Fondant:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Első feladat a fondant elkészítése, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe.
A sütőt 180 °C -ra melegítjük(alsó -felső sütés).
A tésztához először a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadagolva a szárazakat elektromos kézi habverővel simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, az egyik felébe ízlés szerinti mennyiségű piros ételfestéket csepegtetünk, másik felébe pedig kakaóport keverünk. Sütőpapíros tepsibe öntve kb 16-18 percet sütjük.
Rácsra téve hűtjük, majd mindkét színből 6 egyenlő csíkot vágunk.
A kihűlt tésztacsíkokat négyesével -átellenes színben – összeillesztjük és ecset segítségévek közéjük kenjük a lekváros, citromos, rumos, szörpös kencét ( ez a ragasztó :)
Tepsibe egymás mellé igazítjuk immáron pepita rúdjainkat, tálcával lefedve, éjszakára ( 1 kg rizzsel) súlyt helyezünk rájuk, és hűtőbe tároljuk.
Másnap a tésztát kívülről is megkenjük a lekváros kencével és az előre kinyújtott fondanttal bevonjuk. Díszítés ízlés szerint.