Párizsi krém recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl állati tejszín
- 30 dkg vaj
- 15 dkg holland kakaópor
- 30 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tejszínt egy teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Időnként megkeverjük.
A forralást addig folytatjuk, amíg 115 fokos lesz a főzet. Ezt kb. 5-7 perces forralás után érjük el.
Lehúzzuk a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport.
Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.
Kihűtjük, az a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap robotgéppel felhabosítjuk.
Tipp:
Ez a mennyiség egy kb. 20 cm-es torta megtöltéséhez elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »
8 Oreós desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod
Az Oreo nemcsak magában finom, de desszertek alapanyagaként is verhetetlen
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2024.06.24 kedd
Kedden már kicsit könnyebben vesszük az akadályokat, főleg ha tudjuk, hogy
Tovább olvasom »
Málnás édességek, amiket nem lehet megunni – sütve és sütés nélkül
Üde, friss, ellenállhatatlan – a málna igazi nyári kedvenc! Akár csokival,
Tovább olvasom »
Hűsítő édességek forró napokra – ezek a sütik most tarolnak
Ha tombol a hőség, a sütőt messziről elkerüljük – de ez nem jelenti azt, ho
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.23 hétfő
Hétfőn jól jön egy kis lendület a heti kezdéshez, és ehhez a tányérunk is h
Tovább olvasom »