Párizsi krém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2,5 dl állati tejszín
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg holland kakaópor
  • 30 dkg kristálycukor

Elkészítése:

A tejszínt egy teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Időnként megkeverjük.

A forralást addig folytatjuk, amíg 115 fokos lesz a főzet. Ezt kb. 5-7 perces forralás után érjük el.

Lehúzzuk a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport.

Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.

Kihűtjük, az a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap robotgéppel felhabosítjuk.

Tipp:

Ez a mennyiség egy kb. 20 cm-es torta megtöltéséhez elegendő.