Párizsi krém recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl állati tejszín
- 30 dkg vaj
- 15 dkg holland kakaópor
- 30 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tejszínt egy teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Időnként megkeverjük.
A forralást addig folytatjuk, amíg 115 fokos lesz a főzet. Ezt kb. 5-7 perces forralás után érjük el.
Lehúzzuk a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport.
Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.
Kihűtjük, az a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap robotgéppel felhabosítjuk.
Tipp:
Ez a mennyiség egy kb. 20 cm-es torta megtöltéséhez elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »