Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsi krém recept

Párizsi krém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl állati tejszín
    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg holland kakaópor
    • 30 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A tejszínt egy teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Időnként megkeverjük.

    A forralást addig folytatjuk, amíg 115 fokos lesz a főzet. Ezt kb. 5-7 perces forralás után érjük el.

    Lehúzzuk a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport.

    Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.

    Kihűtjük, az a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap robotgéppel felhabosítjuk.

    Tipp:

    Ez a mennyiség egy kb. 20 cm-es torta megtöltéséhez elegendő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá