Paradicsom szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 evőkanál olaj
- 15 evőkanál porcukor
- 15 evőkanál paradicsomlé (vagy 3 evőkanál sűrített paradicsom vízben feloldva)
- 1 teáskanál szalakáli, vagy szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 55 dkg liszt
Krém:
- 0,5 l tej
- 8 evőkanál búzadara (gríz)
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás curor
- reszelt citromhéj
- savanykás lekvár (én szilvát használtam)
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
A lapokat 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez valókat összekavarjuk (a lekvár kivételével), majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A lapokat betöltjük a krémmel és a lekvárral, tetejét olvasztott csokival vonjuk be vagy porcukorral megszórjuk és pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »