Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsom szelet recept

Paradicsom szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 evőkanál olaj
    • 15 evőkanál porcukor
    • 15 evőkanál paradicsomlé (vagy 3 evőkanál sűrített paradicsom vízben feloldva)
    • 1 teáskanál szalakáli, vagy szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 55 dkg liszt

    Krém:

    • 0,5 l tej
    • 8 evőkanál búzadara (gríz)
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás curor
    • reszelt citromhéj
    • savanykás lekvár (én szilvát használtam)

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.

    A lapokat 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

    A krémhez valókat összekavarjuk (a lekvár kivételével), majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A lapokat betöltjük a krémmel és a lekvárral, tetejét olvasztott csokival vonjuk be vagy porcukorral megszórjuk és pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá