Paradicsom szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 evőkanál olaj
  • 15 evőkanál porcukor
  • 15 evőkanál paradicsomlé (vagy 3 evőkanál sűrített paradicsom vízben feloldva)
  • 1 teáskanál szalakáli, vagy szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • kb 55 dkg liszt

Krém:

  • 0,5 l tej
  • 8 evőkanál búzadara (gríz)
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás curor
  • reszelt citromhéj
  • savanykás lekvár (én szilvát használtam)

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.

A lapokat 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez valókat összekavarjuk (a lekvár kivételével), majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A lapokat betöltjük a krémmel és a lekvárral, tetejét olvasztott csokival vonjuk be vagy porcukorral megszórjuk és pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.