Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pápaszemes habcsók recept

Pápaszemes habcsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek cukor
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 ek almaecet
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg aszalt áfonya

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét cukor felével félkeményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot, vaníliás cukrot és kemény habbá verjük. A végén hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkevejuk.

    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal kis halmokat rakunk a habból és minden habcsókba 2-2 szem áfonyát nyomkodunk.

    A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd visszavesszük 100 fokra és betoljuk a tepsit, majd 60 percig szárítjuk a habcsókot. Ha megsült, akkor kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá