Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papanasi, avagy túrós fánk recept

Papanasi, avagy túrós fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • tejföl
    • lekvár

    Elkészítése:

    Keverjük össze a túrót, a cukrot és a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet.
    Ha a túró folyékony lenne, akkor apránként lisztet adagolva a tésztát könnyen kezelhetővé tehetjük. A lényeg, hogy ne ragadjon.

    Egy mély serpenyőben olajat melegítünk. Közepes méretű gombócokat készítünk, lisztes ujjal mély lyukat fúrunk mindegyik közepén, majd tenyérrel kb. 2 centiméter vastagságúra lapítjuk őket. Mindegyik fánkhoz gyúrni kell még egy kisebb gombócot.

    Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük, tejföllel és lekvárral megtöltjük a fánk közepét, erre ráhelyezzük a kis gombócot és az egészet leöntjük még tejföllel és lekvárral. Isteni finom. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá