Pabassini (Olasz-Szardegnai teasütemény) recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj vagy zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja
- egy csipet só
- 1 dl tej
- 15 dkg mazsola
- 15 dkg dió vagy mandula
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, legutoljára a mazsolát, a diót és a mandulát tesszük bele. Felgöngyöljük és késsel 1 cm vastagra vágjuk őket. A tetejét bármivel díszíthetjük, akár egy csepp cukorral is. 180 fokos sütőben sütőpapíros tepsiben negyed óráig sütjük, amíg sárgás nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »