Pabassini (Olasz-Szardegnai teasütemény) recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj vagy zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 sütőpor
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja
- egy csipet só
- 1 dl tej
- 15 dkg mazsola
- 15 dkg dió vagy mandula
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, legutoljára a mazsolát, a diót és a mandulát tesszük bele. Felgöngyöljük és késsel 1 cm vastagra vágjuk őket. A tetejét bármivel díszíthetjük, akár egy csepp cukorral is. 180 fokos sütőben sütőpapíros tepsiben negyed óráig sütjük, amíg sárgás nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

