Őszibarackos tejfölös sütemény recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
Közben a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a tejfölt, barackot, végül a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe(30*20 cm)tesszük, rásimítjuk a krémet, ezután a tészta másik felét is kinyújtjuk rátesszük.
Tetejét felvert tojással megkenjük, 180°C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után szeletelhető.
Tipp:
Én még csak barackkal próbáltam,de más gyümölcsöt is lehet bele tenni. pl: körte, alma, eper, málna, szőlő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

