Őszibarackos tejfölös sütemény recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
Közben a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a tejfölt, barackot, végül a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe(30*20 cm)tesszük, rásimítjuk a krémet, ezután a tészta másik felét is kinyújtjuk rátesszük.
Tetejét felvert tojással megkenjük, 180°C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után szeletelhető.
Tipp:
Én még csak barackkal próbáltam,de más gyümölcsöt is lehet bele tenni. pl: körte, alma, eper, málna, szőlő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »