Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos krémes recept

Őszibarackos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • csipet só

    Az őszibarackzseléhez:

    • 4-5 fehér húsú, érett őszibarack
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 evőkanál cukor

    A krémhez:

    • 25 dkg krémsajt
    • 1 evőkanál vaj
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    A tetejére:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    Előkészítünk egy hosszúkás kenyérformát és egy darab folpackot a béleléshez.

    Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát és béleljük ki folpackkal úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat pucoljuk meg és magozzuk ki, tegyük egy magas falú tálba és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, majd főzzük sűrű krémmé és utána a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.

    A piskótának valókat keverjük ki és süssük meg egy 20*30 cm-es keskeny peremű tepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal és befedjük a másik piskótával.

    Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.

    A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Tipp:

    Mivel saját receptemről van szó, sajnos eléggé időigényes, de egyszerűen csak nekiláttam és még csak meg sem terveztem. Receptversenyre készültem és az adta az ihletett hozzá, hogy krémes legyen,de különleges. Sikerült, mert csodás íze volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá