Őszibarackos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához (20×30 cm-es tepsi):
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 mk sütőpor
A krémhez:
- 8 dkg liszt
- 5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 db citrom leve
- 15 dkg margarin
A zseléhez:
- 1 üveg őszibarack befőtt
- 5 dl őszibaracklé
- 5 dkg étkezési zselatin
A sütemény tetejére:
- 1 dl víz
- 20 dkg porcukor
- fél citrom leve
Elkészítése:
Először a zselét készítjük el. Egyforma nagyságú tepsiben,mint a piskótát.
A tepsit folpackal kibéleljük úgy, hogy felérjen a tepsi peremére,hogy majd könnyen kiemeljük,amikor megdermed.
A folpacra szorosan egymás mellé elosztjuk a barackot befőttet.
Az őszibaracklevet a zselatinnal összekeverjük és(egy kis citromlevet is tehetünk hozzá) felforraljuk és a barackra öntjük.
Kb 2 óra alatt megdermed,amikor a tepsiben kihűlt,betettem a fagyasztóba és így előbb kész lett.
A piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral,majd a piskóta 2/3 részét beleöntjük. A megmaradt részhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük.
Egy villával nyolcasokat írunk és így szép márványos lesz a piskótánk.
180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük,majd kihűtjük és lapjában ketté vágjuk.
A krém készítése:
A liszttel,cukorral,tejjel besamelt főzünk, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és összekeverjük jó habosra és ízesítjük a citrom levével.(Citromízű pudinggal is elkészíthető)
A sütemény összeállítása:
Alul piskótalap-krém fele-őszibarackzselé-krém másik fele-tésztalap.
A vizet a cukorral felfőzzük jó sűrűre,ízesítjük a citrom levével és a tészta tetejére csurgatjuk.
Finom,üdítő hatása lett az egész sütinek.
Meggyel is elkészíthető,már azzal is készítettem.
Porcukorral is meghinthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »