Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack és szilva recept

Őszibarack és szilva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 75 dkg liszt
    • 20 dkg zsír
    • 25 dkg porcukor
    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csomag sütőpor
    • 1,5 dl tej

    Töltelék:

    • 20 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • 2 dkg kakaó
    • 1 dl rum

    A bevonathoz:

    • kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • piros kék ételszínezék

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb 30 grammos ovális formákra alakítjuk a darabokat. A tepsibe ne rakjuk szorosan egymás mellé őket, mert megnőnek kissé.

    180 fokon, 15 percig sütjük, majd kivétel és kihűlés után minden darab közepét kivájjuk, és a kapott morzsalékhoz hozzáadjuk a margarint porcukrot, rumot, kakaót.

    A kapott masszát visszatöltjük a kivájt darabokba, és kettőt-kettőt összeragasztunk. A tojás fehérjét felverjük, az ételszínezéket pedig úgy keverjük össze, hogy kapjunk egy világosabb és egy sötétebb bordós színt amilyen a szilva színe.

    A kikevert színt összekeverjük a tojásfehérjével majd ezzel a kétféle színnel bekenegetjük a szilvákat, egy egy darab bekenése után rögtön beleforgatjuk kristálycukorba, és már kész is.

    Tipp:

    A recept a Nagymamám receptje szerint készült, de mivel az Ő idejében még nem volt ételszínezék a színezést Ő vérnarancs aromával oldotta meg. A “szilvává alakítás” a saját “találmányom”. Csak nagyon türelmes embereknek ajánlom az elkészítését! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá