Óriás szilvalekváros linzer recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2 ek mangalica zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütőpor
- 2 ek tej (esetleg, amennyire szükség van)
- 20 dkg lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává (a lekvár kivételével). Ha szükséges pár csepp tejet tegyünk hozzá.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 33 mm vastagra, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben sütjük világosra pár perc alatt (kb 10-12)
.
Lekvárral megkenjük, majd egy telit és egy lyukasat összeragasztunk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nylonban érdemes tárolni.2 gáztepsivel lett ebből a mennyiségből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









