Oreos és málnás-feketeribizlis macaronok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Héjakhoz:
- 120 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 150 g kristálycukor
- 150 g mandulaliszt
- 150 g porcukor
- csipet só
- 1 kiskanál citromlé
Töltelék:
- 300 g fehércsoki
- 70 g habtejszín
- 15 g vaj
- 25 g oreo keksz darálva
- 2-3 tk málna-feketeribizli lekvár
Elkészítése:
A tojásfehérjét elkezdjük a sóval kihabosítani, majd 3-4 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük. Akkor jó, amikor a habverőt kiemelve szép csúcsos lesz és nem konyul le a hab.
Ekkor hozzáadjuk a citromlevet és további egy percig verjük a magas fokozaton, amíg szép fényes, kemény hab nem lesz.
Közben a mandulához hozzáadjuk a porcukrot és késes aprítóval, pulzálva összekeverjük.
Amikor a hab elkészül, akkor több részletben a mandulás keverékhez dolgozzuk. A masszának vastagon folyósnak (lávaszerűen folyjon le a spatuláról) kell lennie. Ha szeretnénk, akkor itt színezhetjük a masszát gél és por állagú ételfestékkel. (Nálam a barack színű fractal, gél állagú naranccsal a sárga pedig fractal, por állagú festékkel lett színezve.)
A kész masszát habzsákba töltjük és kis köröket nyomunk a masszából a sütőpapírra. Az egyforma nagyságot úgy tudjuk a legkönnyebben elérni, ha netről nyomtatunk macaron sablont papírra és azt tesszük a sütőpapír alá. A keletkező kis légbuborékokat fogpiszkálóval kiszúrjuk. Hagyjuk a kinyomott masszát a konyhapulton száradni addig, amíg már nem ragad a kezünkhöz.
A sütőt 140 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A sütőpapírt áthúzzuk egy tepsi hátára és kb 20-22 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd levesszük a sütőpapírról.
Ha nem jönne le a papírról, akkor még nem sült át teljesen!
A krémhez a csokit apróbb darabokra tördeljük, majd ráöntjük a tejszínt, a vajat is hozzáadjuk és az egészet összeolvasztjuk. A fehércsoki ganache-t elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a darált oreo kekszet, a másik felét pedig a lekvárral ízesítjük. Dermedésig hűtőbe tesszük a töltelékeket.
Amikor már elég szilárdak a krémek, akkor habzsákba töltjük és betöltjük vele a macaronokat. Dolgozzunk gyorsan, mivel a csoki és a vaj a kezünk melegétől elkezd majd fokozatosan felolvadni.
Másnapra tökéletesen össze fognak puhulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »