Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreos és málnás-feketeribizlis macaronok recept

Oreos és málnás-feketeribizlis macaronok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Héjakhoz:

    • 120 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 150 g kristálycukor
    • 150 g mandulaliszt
    • 150 g porcukor
    • csipet só
    • 1 kiskanál citromlé

    Töltelék:

    • 300 g fehércsoki
    • 70 g habtejszín
    • 15 g vaj
    • 25 g oreo keksz darálva
    • 2-3 tk málna-feketeribizli lekvár

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét elkezdjük a sóval kihabosítani, majd 3-4 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük. Akkor jó, amikor a habverőt kiemelve szép csúcsos lesz és nem konyul le a hab.

    Ekkor hozzáadjuk a citromlevet és további egy percig verjük a magas fokozaton, amíg szép fényes, kemény hab nem lesz.

    Közben a mandulához hozzáadjuk a porcukrot és késes aprítóval, pulzálva összekeverjük.

    Amikor a hab elkészül, akkor több részletben a mandulás keverékhez dolgozzuk. A masszának vastagon folyósnak (lávaszerűen folyjon le a spatuláról) kell lennie. Ha szeretnénk, akkor itt színezhetjük a masszát gél és por állagú ételfestékkel. (Nálam a barack színű fractal, gél állagú naranccsal a sárga pedig fractal, por állagú festékkel lett színezve.)

    A kész masszát habzsákba töltjük és kis köröket nyomunk a masszából a sütőpapírra. Az egyforma nagyságot úgy tudjuk a legkönnyebben elérni, ha netről nyomtatunk macaron sablont papírra és azt tesszük a sütőpapír alá. A keletkező kis légbuborékokat fogpiszkálóval kiszúrjuk. Hagyjuk a kinyomott masszát a konyhapulton száradni addig, amíg már nem ragad a kezünkhöz.

    A sütőt 140 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A sütőpapírt áthúzzuk egy tepsi hátára és kb 20-22 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd levesszük a sütőpapírról.

    Ha nem jönne le a papírról, akkor még nem sült át teljesen!

    A krémhez a csokit apróbb darabokra tördeljük, majd ráöntjük a tejszínt, a vajat is hozzáadjuk és az egészet összeolvasztjuk. A fehércsoki ganache-t elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a darált oreo kekszet, a másik felét pedig a lekvárral ízesítjük. Dermedésig hűtőbe tesszük a töltelékeket.

    Amikor már elég szilárdak a krémek, akkor habzsákba töltjük és betöltjük vele a macaronokat. Dolgozzunk gyorsan, mivel a csoki és a vaj a kezünk melegétől elkezd majd fokozatosan felolvadni.

    Másnapra tökéletesen össze fognak puhulni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá