Oreo keksz házilag recept

Hozzávalók:
Kekszhez:
- 23 dkg liszt
- 13 dkg kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg vaj vagy margarin (puha)
- 12 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kis víz
Krém:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál tejszínhab
Elkészítése:
A lisztet egy magas falú edénybe szitáljuk a szódabikarbónával együtt. Hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot.
Hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, majd a tojásokkal együtt tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.
Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, majd 4-5 cm-es kerek szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírra helyezzük a kekszeket, majd 160 fokon 6-7 percig sütjük. (Egy kicsit még puha, amikor kivesszük a sütőből, de kihűlt állapotban már tökéletes lesz az állaga) Hűlni hagyjuk, amíg hűl elkészítjük a krémet.
A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra keverjük robotgéppel, majd fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt is. Krémes, de sűrű állagot fogunk kapni. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Amikor összeállt, robotgéppel hozzákeverünk 3 ek tejszínhabot, majd megtöltjük vele a kekszeket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »