Oreo keksz házilag recept

Hozzávalók:
Kekszhez:
- 23 dkg liszt
- 13 dkg kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg vaj vagy margarin (puha)
- 12 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kis víz
Krém:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál tejszínhab
Elkészítése:
A lisztet egy magas falú edénybe szitáljuk a szódabikarbónával együtt. Hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot.
Hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, majd a tojásokkal együtt tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.
Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, majd 4-5 cm-es kerek szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírra helyezzük a kekszeket, majd 160 fokon 6-7 percig sütjük. (Egy kicsit még puha, amikor kivesszük a sütőből, de kihűlt állapotban már tökéletes lesz az állaga) Hűlni hagyjuk, amíg hűl elkészítjük a krémet.
A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra keverjük robotgéppel, majd fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt is. Krémes, de sűrű állagot fogunk kapni. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Amikor összeállt, robotgéppel hozzákeverünk 3 ek tejszínhabot, majd megtöltjük vele a kekszeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »