Oreo keksz házilag recept

Hozzávalók:
Kekszhez:
- 23 dkg liszt
- 13 dkg kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg vaj vagy margarin (puha)
- 12 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kis víz
Krém:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál tejszínhab
Elkészítése:
A lisztet egy magas falú edénybe szitáljuk a szódabikarbónával együtt. Hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot.
Hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, majd a tojásokkal együtt tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.
Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, majd 4-5 cm-es kerek szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírra helyezzük a kekszeket, majd 160 fokon 6-7 percig sütjük. (Egy kicsit még puha, amikor kivesszük a sütőből, de kihűlt állapotban már tökéletes lesz az állaga) Hűlni hagyjuk, amíg hűl elkészítjük a krémet.
A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra keverjük robotgéppel, majd fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt is. Krémes, de sűrű állagot fogunk kapni. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Amikor összeállt, robotgéppel hozzákeverünk 3 ek tejszínhabot, majd megtöltjük vele a kekszeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »