Oreo keksz házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kekszhez:

  • 23 dkg liszt
  • 13 dkg kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj vagy margarin (puha)
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • kis víz

Krém:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 evőkanál habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál tejszínhab

Elkészítése:

A lisztet egy magas falú edénybe szitáljuk a szódabikarbónával együtt. Hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot.

Hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, majd a tojásokkal együtt tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.

Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, majd 4-5 cm-es kerek szaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírra helyezzük a kekszeket, majd 160 fokon 6-7 percig sütjük. (Egy kicsit még puha, amikor kivesszük a sütőből, de kihűlt állapotban már tökéletes lesz az állaga)  Hűlni hagyjuk, amíg hűl elkészítjük a krémet.

A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra keverjük robotgéppel, majd fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt is. Krémes, de sűrű állagot fogunk kapni. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Amikor összeállt, robotgéppel hozzákeverünk 3 ek tejszínhabot, majd megtöltjük vele a kekszeket.