Hozzávalók:
Kekszhez:
Krém:
Elkészítése:
A lisztet egy magas falú edénybe szitáljuk a szódabikarbónával együtt. Hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot.
Hozzáadjuk a vajat, összemorzsoljuk, majd a tojásokkal együtt tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet.
Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, majd 4-5 cm-es kerek szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírra helyezzük a kekszeket, majd 160 fokon 6-7 percig sütjük. (Egy kicsit még puha, amikor kivesszük a sütőből, de kihűlt állapotban már tökéletes lesz az állaga) Hűlni hagyjuk, amíg hűl elkészítjük a krémet.
A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra keverjük robotgéppel, majd fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt is. Krémes, de sűrű állagot fogunk kapni. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Amikor összeállt, robotgéppel hozzákeverünk 3 ek tejszínhabot, majd megtöltjük vele a kekszeket.