Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo keksz diétásan recept

Oreo keksz diétásan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 14 darabhoz:
    Tészta:

    • 15 dkg mandulaliszt
    • 10 dkg kókuszliszt
    • 5 dkg zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet himalája só
    • 3 dkg olvasztott kókuszzsír
    • 25 dkg cukornak megfelelő természetes édesítőszer (nálam 6,5 dkg Dia-Wellness negyedannyi)
    • 10 gramm vaníliás cukorhelyettesítő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál chia mag
    • 6 evőkanál víz

    Krém:

    • 7,5 dkg vaj vagy light natúr krémsajt (paleósok kókuszkrémmel vagy totuval helyettesíthetik)
    • 5 dkg porcukor helyettesítő
    • 10 gramm vaníliás cukor helyettesítő

    Elkészítése:

    A chia magot daráljuk le kávédarálón vagy aprítógépben, majd keverjük össze a vízzel és hagyjuk 10 percig állni.

    Addig egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, a sóval, a kakaóporral és az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a tojást és a kókuszzsírt és gyúrjuk egynemű tésztává. Ha a chia mag őrlemény zseléssé duzzadt a vízben, adjuk azt is a tésztához és gyúrjuk alaposan bele. Ha a tészta morzsalékos lenne és nehezen állna össze, tehetünk hozzá egy kevés hideg vizet.

    Miután a tészta összeállt, tegyük be kb 15 percre a fagyasztóba pihenni.

    A pihentetés után a tésztát szilikonos lapon (vagy két sütőpapír között) 0,5 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, melyeket 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10 perc alatt készre sütünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: a vajat/krémsajtot habosra keverjük a vaníliás cukorhelyettesítővel és az édesítőszerrel, lehetőleg úgy, hogy az édesítőszer ne ropogjon a krémben (ez nekem nem sikerült 100 %-osan, de a kekszek betöltése után nem lehetett érezni).

    Ha a kekszek mindegyike teljesen kihűlt, a tésztamennyiséget ketté osztjuk. A tésztakorongok közepére fél-fél teáskanál krémet helyezünk, majd egy másik tésztakorongot óvatosan rányomunk.
    Fogyasztás előtt rövid időre, minimum fél órára hűtőbe tesszük, hogy fogyasztásnál a krém ne nyomódjon ki a kekszek közül.
    Hűtőben, lezárt dobozban 3-4 napig tárolható.

    1 db keksz: 140 kcal, 2,5 g szénhidrátot tartalmaz

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá