Hozzávalók 14 darabhoz:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A chia magot daráljuk le kávédarálón vagy aprítógépben, majd keverjük össze a vízzel és hagyjuk 10 percig állni.
Addig egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, a sóval, a kakaóporral és az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a tojást és a kókuszzsírt és gyúrjuk egynemű tésztává. Ha a chia mag őrlemény zseléssé duzzadt a vízben, adjuk azt is a tésztához és gyúrjuk alaposan bele. Ha a tészta morzsalékos lenne és nehezen állna össze, tehetünk hozzá egy kevés hideg vizet.
Miután a tészta összeállt, tegyük be kb 15 percre a fagyasztóba pihenni.
A pihentetés után a tésztát szilikonos lapon (vagy két sütőpapír között) 0,5 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, melyeket 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10 perc alatt készre sütünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: a vajat/krémsajtot habosra keverjük a vaníliás cukorhelyettesítővel és az édesítőszerrel, lehetőleg úgy, hogy az édesítőszer ne ropogjon a krémben (ez nekem nem sikerült 100 %-osan, de a kekszek betöltése után nem lehetett érezni).
Ha a kekszek mindegyike teljesen kihűlt, a tésztamennyiséget ketté osztjuk. A tésztakorongok közepére fél-fél teáskanál krémet helyezünk, majd egy másik tésztakorongot óvatosan rányomunk.
Fogyasztás előtt rövid időre, minimum fél órára hűtőbe tesszük, hogy fogyasztásnál a krém ne nyomódjon ki a kekszek közül.
Hűtőben, lezárt dobozban 3-4 napig tárolható.
1 db keksz: 140 kcal, 2,5 g szénhidrátot tartalmaz