Oreo keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 32 db-hoz
Tésztához:
- 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 10 dkg kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 7 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 5 ek tejszín
Elkészítése:
A krémhez valókat robotgéppel simárakavarjuk, majd hűtőbe tesszük.
A tésztához összegyúrjuk az alapanyagokatm, sima tésztáva összedolgozzuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb.
7 perc alatt készre sütjük. (Nekem 10 perc kellett 170 fokon, de sütőfüggő.) amikor kivesszük még puhának tűnik, de ha kihűl ropanóssá válik.
A kekszek felére krémet kenünk, és ráteszünk egy üres darabot. Én rögtön sütisdobozba tettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »